Selecteer een pagina

Even onderweg het laatste nieuws checken, door Facebook scrollen en opzoeken waar we naartoe moeten.. We kennen het allemaal wel. Het is zelfs zo dat tegenwoordig bijna 2 biljoen mensen gebruik maakt van een smartphone! Het hebben van een mobiel design voor jouw website wordt dan ook steeds belangrijker..

Maar het hebben van een mobiele versie van je website kan op veel verschillende manieren. Zo kiezen sommigen voor een aparte app die mensen kunnen downloaden. Anderen gaan voor een “mobile-first” techniek en ontwikkelen dan hun mobiele website vóór de desktopversie. Maar, je kunt natuurlijk ook je al bestaande website nemen en een compleet nieuwe en aparte mobiele website ontwikkelen.

Veel ontwikkelaars en bedrijven kiezen uiteindelijk voor een “responsive design”. Dit is een flexibel design dat zich aanpast aan de verschillende schermgroottes, resoluties en apparaten. Wat dus betekent dat jouw website er altijd goed uit zal zien en altijd goed zal werken, op wat voor apparaat hij ook wordt bekeken.

Maar dat niet alleen! Websites met een responsive design hebben nog veel meer voordelen.

Zo kunnen bezoekers die jouw desktopwebsite al gewend zijn, meteen makkelijk door jouw mobiele website heen komen. En kan een goed werkende mobiele website ervoor zorgen dat mensen wat langer blijven hangen en hun aankopen doorzetten. Nog een voordeel: een responsive design kan helpen bij jouw SEO. Mobiel-vriendelijke websites komen vaak namelijk hoger in de zoekresultaten, zeker wanneer iemand vanuit een smartphone zoekt.

Dit kan ervoor zorgen dat mensen langer blijven hangen op jouw website en misschien wel meer producten kopen!

Maar wat maakt nou een goede mobiele website? Een aantal tips:

  • Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie op een locatie staat waar jouw mobiele bezoeker het direct kan zien.
  • Zorg ervoor dat advertenties niet boven de navigatie en belangrijkste informatie komt te staan. Je wilt natuurlijk niet dat advertenties jouw bezoeker afleiden of in de war brengen!
  • Zorg ervoor dat jouw menu’s zo kort en simpel mogelijk zijn. Een drop-down menu is een goede optie.
  • De meeste mensen gaan ervan uit dat zij op jouw homepagina terecht komen door op jouw logo te drukken. Zorg er dus voor dat jouw logo doorverwijst naar jouw homepagina.
  • Voeg een zoek-box toe aan jouw website. Op die manier kunnen bezoekers snel vinden wat zij zoeken. Door functies zoals auto-complete en auto-correct toe te voegen, kun je je bezoekers nog eens extra helpen.
  • Maak het verkoopproces zo snel en makkelijk mogelijk door jouw bezoekers bijvoorbeeld uit te laten checken als een “gast” en door zo breed mogelijke betaalopties aan te bieden. Zo is de kans kleiner dat bezoekers afhaken.

Of jij nou een designer bent of jouw website door iemand anders hebt laten ontwikkelen… Het is altijd handig om jouw website op dit soort punten te controleren. Je wilt natuurlijk niet dat iemand afhaakt omdat jouw mobiele website niet goed werkt! Gelukkig zijn alle websites van Affordable Media responsive en zul je daar bij ons dus geen last van hebben.

 

Share This